Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....
Komemoracija na Ksajpi - da se ne zaboravi
13. srpnja 2024. godine u župnoj crkvi sv. Jelene u Šenkovcu, svetom misom zadušnicom počela je komemoracija nedužnim žrtvama ubijenim poslije drugog svjetskog rata na stratištu u blizini ciglane na Ksajpi.
Kaže, nemaju mu hrabrosti spomenuti ime pa je Abel Brčić sam istupio
Dok je na mojoj kapi bio hrvatski grb, na Katićevoj je još bila petokraka jugo oficira.
Na Petrovačkoj doli kod Vukovara otkrivena masovna grobnica s posmrtnim ostacima najmanje deset osoba
Obiteljima nestalih ministar Medved je poručio da se u procesu pronalaska nestalih osoba iz Domovinskog rata Hrvatska neće nikada umoriti, a počiniteljima zločina da će odgovarati za svoja zlodjela.
'COBRE' - otrov za neprijatelja, život za Domovinu
Kao priprema za moguće sukobe s JNA u cijeloj Hrvatskoj se ustrojavaju dragovoljačke postrojbe, pa tako i u Novom Zagrebu, a jedna od satnija bila je Samostalna satnija Novi Zagreb ''COBRE''.
Obilježena 35. obljetnica smrti vlč. Vilima Cecelje
Već tradicionalno su predstavnici braniteljske udruge "HOS – BELICA" - Klub branitelja Međimurske županije, sudjelovali na obilježavanju 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje.
Svijet misli da su Dubrovnik razarali Srbi.
A Crnogorci, umjesto da se pokriju ušima, opet odrađuju prljav posao za Beograd
Ako je u Hrvatskoj narod srpski – gdje je hrvatski narod?
Govor arhiepiskopa †Aleksandra na liturgiji za sv. Germogena
Svastika
Čudan povijesni put prastarog simbola
Jedinica koja je postavila temelj obrane Hrvatske: 'Hrabri ljudi priključili su se tog 28. lipnja'
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomenika hrvatskim braniteljima te svečanom akademijom, u Vinkovcima je u petak obilježena 33. obljetnica ustrojstva Specijalne jedinice policije Vinkovci "Krpelj".
MHB sufinancira „Memorijalnu biciklijadu“
Uz Dan međimurskih branitelja
Moraju li Hrvati trpjeti srpske bahatosti i dalje?
Značajno

Moraju li Hrvati trpjeti srpske bahatosti i dalje?

Na početku rata, dok su razoružani Hrvati krvarili u nesmiljenom ratu protiv četnika i njihovih JNA pomagača, ti si pobjegao u Beograd. Umislio si da ćeš, kad tvoji zemljaci riješe stvar, slavodobitno ujahati u Zagreb na bijelom konju. Kad smo pobijedili vratio si se u demokratsku Hrvatsku koja ti je sve oprostila i još ti pride dala kazalište na elitnim Brijunima. Umjesto zahvale sada nam besramno dociraš kako su se "proleteri olako odrekli svoje socijalističke države i kako smo sada robovi svojih promašenih života". Misliš li da smo četnike trebali dočekati mlijekom i vrhnjem?

Možeš ti raditi kazališne predstave u kojima se nabacuješ na hrvatsku samostalnost, možeš koliko te volja kmečati za propalim komunističkim režimom, mogu ti hvalospjeve pisati i Večernji i Jutarnji i mogu te njihovi novinari hvaliti i uzdizati u nebesa, ali mi znamo tko si i na čiju stranu si početkom rata pobjegao. Kakva god danas bila, svoju zemlju dovest ćemo u red, a ti ćeš do kraja života ostati rob svojih krivih procjena i odluka i svoga promašenog života. Ptičjega mlijeka ti u njoj ne fali, ali Hrvatska je tebi tuđa zemlja. Nije ti lako u njoj živjeti pa neka ti barem to bude kazna.

Autor poznat uredništvu

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika