Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....
Komemoracija na Ksajpi - da se ne zaboravi
13. srpnja 2024. godine u župnoj crkvi sv. Jelene u Šenkovcu, svetom misom zadušnicom počela je komemoracija nedužnim žrtvama ubijenim poslije drugog svjetskog rata na stratištu u blizini ciglane na Ksajpi.
Kaže, nemaju mu hrabrosti spomenuti ime pa je Abel Brčić sam istupio
Dok je na mojoj kapi bio hrvatski grb, na Katićevoj je još bila petokraka jugo oficira.
Na Petrovačkoj doli kod Vukovara otkrivena masovna grobnica s posmrtnim ostacima najmanje deset osoba
Obiteljima nestalih ministar Medved je poručio da se u procesu pronalaska nestalih osoba iz Domovinskog rata Hrvatska neće nikada umoriti, a počiniteljima zločina da će odgovarati za svoja zlodjela.
'COBRE' - otrov za neprijatelja, život za Domovinu
Kao priprema za moguće sukobe s JNA u cijeloj Hrvatskoj se ustrojavaju dragovoljačke postrojbe, pa tako i u Novom Zagrebu, a jedna od satnija bila je Samostalna satnija Novi Zagreb ''COBRE''.
Obilježena 35. obljetnica smrti vlč. Vilima Cecelje
Već tradicionalno su predstavnici braniteljske udruge "HOS – BELICA" - Klub branitelja Međimurske županije, sudjelovali na obilježavanju 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje.
Svijet misli da su Dubrovnik razarali Srbi.
A Crnogorci, umjesto da se pokriju ušima, opet odrađuju prljav posao za Beograd
Ako je u Hrvatskoj narod srpski – gdje je hrvatski narod?
Govor arhiepiskopa †Aleksandra na liturgiji za sv. Germogena
Svastika
Čudan povijesni put prastarog simbola
Jedinica koja je postavila temelj obrane Hrvatske: 'Hrabri ljudi priključili su se tog 28. lipnja'
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomenika hrvatskim braniteljima te svečanom akademijom, u Vinkovcima je u petak obilježena 33. obljetnica ustrojstva Specijalne jedinice policije Vinkovci "Krpelj".
MHB sufinancira „Memorijalnu biciklijadu“
Uz Dan međimurskih branitelja
MHB sufinancira „Memorijalnu biciklijadu“
Značajno

MHB sufinancira „Memorijalnu biciklijadu“

U petak (21.06.2024.) ZBUMŽ je potpisala Ugovor s Ministarstvom hrvatskih branitelja o sufinanciranju aktivnosti „Memorijalna biciklijada“ u iznosu od 1.300,00 € s kojom je ZBUMŽ započela prošle godine, a planirana je kao trajna i tradicionalna aktivnost u čast međimurskim braniteljima koji su među prvima očistili tada regiju Međimurje od tzv. JNA i tako osigurali dostatno naoružanja da se opreme postrojbe HV sa sjedištem u Međimurju, a dijelom i u Varaždinu, kao pomoć u oslobođenju Varaždina. 

Memorijalna biciklijada kreće iz Čakovca, pa preko Goričana, Kotoribe i Donje Dubrave završava na Marini u Prelogu.

S istom aktivnosti (projektom) ZMUMŽ se prijavila na javne natječaje za sufinanciranje projekta udruga u općinama Donjoj Dubravi i Kotoribi, a u Goričanu nije jer je ta Općina objavila javno natječaj samo za područje kulture. Navedene dvije Općine nisu prihvatile projekt, a ignoriranje je išlo čak do toga, da nisu, kako Uredba nalaže, o tome pismeno izvijestili ZBUMŽ, već su jednostavno ignorirali prijavu. 

Zbog toga je predsjednik ZBUMŽ zamolio načelnike sve tri navedene Općine da ga prime kako bi im objasnio ciljeve biciklijade i zamolio da osobno dočekaju bicikliste i pozdrave ih, bez ikakvog materijalnog troška. 

Načelnici Goričana i Donje Dubrave su tu molbu s rezigniranje odbacili i odbili primiti predsjednika ZBUMŽ s obrazloženjem kako se on „svađa sam sa sobom“ (što god im to značilo) uz napomenu da oni sve rješavaju sa svojim udrugama. U navedenom Općinama ne postoje braniteljske udruge ili bar nisu upisane u Registar udruga RH. Načelnik Kotoribe se nije očitovao, ali nije ni obavijestio o datumu i hoće li primiti predsjednika ZBUMŽ. 

Ne želeći ocjenjivati osobni odnos spomenutih načelnika s predsjednikom ZBUMŽ, s ogorčenošću konstatiramo da je to omalovažavanje i diskriminacija ne samo ZBUMŽ kao saveza braniteljskih udruga, nego i udruga članica toga saveza.  I još gore, to je omalovažavanje svih učesnika Memorijalne biciklijade koji nisu dostojni da ih navedeni načelnici pozdrave.

O postupku navedenih načelnika neka javnost sudi, a vjerujemo i da će to uzeti u obzir na izborima slijedeće godine. 

Željko Tomašić (ZBUMŽ)

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika