Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....
Komemoracija na Ksajpi - da se ne zaboravi
13. srpnja 2024. godine u župnoj crkvi sv. Jelene u Šenkovcu, svetom misom zadušnicom počela je komemoracija nedužnim žrtvama ubijenim poslije drugog svjetskog rata na stratištu u blizini ciglane na Ksajpi.
Kaže, nemaju mu hrabrosti spomenuti ime pa je Abel Brčić sam istupio
Dok je na mojoj kapi bio hrvatski grb, na Katićevoj je još bila petokraka jugo oficira.
Na Petrovačkoj doli kod Vukovara otkrivena masovna grobnica s posmrtnim ostacima najmanje deset osoba
Obiteljima nestalih ministar Medved je poručio da se u procesu pronalaska nestalih osoba iz Domovinskog rata Hrvatska neće nikada umoriti, a počiniteljima zločina da će odgovarati za svoja zlodjela.
'COBRE' - otrov za neprijatelja, život za Domovinu
Kao priprema za moguće sukobe s JNA u cijeloj Hrvatskoj se ustrojavaju dragovoljačke postrojbe, pa tako i u Novom Zagrebu, a jedna od satnija bila je Samostalna satnija Novi Zagreb ''COBRE''.
Obilježena 35. obljetnica smrti vlč. Vilima Cecelje
Već tradicionalno su predstavnici braniteljske udruge "HOS – BELICA" - Klub branitelja Međimurske županije, sudjelovali na obilježavanju 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje.
Svijet misli da su Dubrovnik razarali Srbi.
A Crnogorci, umjesto da se pokriju ušima, opet odrađuju prljav posao za Beograd
Ako je u Hrvatskoj narod srpski – gdje je hrvatski narod?
Govor arhiepiskopa †Aleksandra na liturgiji za sv. Germogena
Svastika
Čudan povijesni put prastarog simbola
Jedinica koja je postavila temelj obrane Hrvatske: 'Hrabri ljudi priključili su se tog 28. lipnja'
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomenika hrvatskim braniteljima te svečanom akademijom, u Vinkovcima je u petak obilježena 33. obljetnica ustrojstva Specijalne jedinice policije Vinkovci "Krpelj".
MHB sufinancira „Memorijalnu biciklijadu“
Uz Dan međimurskih branitelja
Održana komemoracija na grobištu Pancerica
Značajno

Održana komemoracija na grobištu Pancerica

Virje Otok 16.06.2024.: Povodom 79. obljetnice stradanja i 24. obljetnice blagoslova spomen kapele na grobištu Pancerica održana je komemoracija za žrtve poratnih likvidacija poubijanih početkom lipnja 1945. godine kod naselja Virje Otok u Varaždinskoj županiji.

Zajedno sa udrugama branitelja Varaždinske županije i desetak izaslanstava udruga civilnog društva, predstavnici Zajednice braniteljskih udruga ratnih postrojba Međimurske županije, Udruge „HOS-BELICA“ - klub branitelja Domovinskog rata Međimurske županije i Društva VETERAN, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  odali su počast nevinim žrtvama grobišta Pancerica.

U spomen na 172 žrtve pokopane u tri jame na grobištu Pancerica koje su na ovu lokaciju, u više dana i noći, početkom lipnja 1945. god. dovožene iz smjera Varaždina, služena je Sveta misa zadušnica koju je u kapeli bl. kardinala Alojzija Stepinca  predvodio  preč. Valent Posavec, župnik župe Vinica, dekan Ivanečkog dekanata.

Nakon svete mise mještani tog malog naselja za sve nazočne (oko 100 uzvanika) pripremili su svečani ručak. Prije samog ručka organizatori su se prigodnim darovima zahvalili vjernim čuvarima istine o stradanju hrvatskog naroda. Među darovanima, zahvalu je primio i Josip Kolarić, tajnik ZUMBŽ i predsjednik udruge „HOS-BELICA“.

JK

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika