Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....
Komemoracija na Ksajpi - da se ne zaboravi
13. srpnja 2024. godine u župnoj crkvi sv. Jelene u Šenkovcu, svetom misom zadušnicom počela je komemoracija nedužnim žrtvama ubijenim poslije drugog svjetskog rata na stratištu u blizini ciglane na Ksajpi.
Kaže, nemaju mu hrabrosti spomenuti ime pa je Abel Brčić sam istupio
Dok je na mojoj kapi bio hrvatski grb, na Katićevoj je još bila petokraka jugo oficira.
Na Petrovačkoj doli kod Vukovara otkrivena masovna grobnica s posmrtnim ostacima najmanje deset osoba
Obiteljima nestalih ministar Medved je poručio da se u procesu pronalaska nestalih osoba iz Domovinskog rata Hrvatska neće nikada umoriti, a počiniteljima zločina da će odgovarati za svoja zlodjela.
'COBRE' - otrov za neprijatelja, život za Domovinu
Kao priprema za moguće sukobe s JNA u cijeloj Hrvatskoj se ustrojavaju dragovoljačke postrojbe, pa tako i u Novom Zagrebu, a jedna od satnija bila je Samostalna satnija Novi Zagreb ''COBRE''.
Obilježena 35. obljetnica smrti vlč. Vilima Cecelje
Već tradicionalno su predstavnici braniteljske udruge "HOS – BELICA" - Klub branitelja Međimurske županije, sudjelovali na obilježavanju 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje.
Svijet misli da su Dubrovnik razarali Srbi.
A Crnogorci, umjesto da se pokriju ušima, opet odrađuju prljav posao za Beograd
Ako je u Hrvatskoj narod srpski – gdje je hrvatski narod?
Govor arhiepiskopa †Aleksandra na liturgiji za sv. Germogena
Svastika
Čudan povijesni put prastarog simbola
Jedinica koja je postavila temelj obrane Hrvatske: 'Hrabri ljudi priključili su se tog 28. lipnja'
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomenika hrvatskim braniteljima te svečanom akademijom, u Vinkovcima je u petak obilježena 33. obljetnica ustrojstva Specijalne jedinice policije Vinkovci "Krpelj".
MHB sufinancira „Memorijalnu biciklijadu“
Uz Dan međimurskih branitelja
Hodnja od Vukovara do Dubrovnika

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika

Ministar Medved čestitao im je na još jednom pothvatu kojim pridonose promicanju vrijednosti iz Domovinskog rata, domoljublja i zajedništva, koje ih vode i na ovoj zahtjevnoj hodnji, te im zaželio da budu uspješni kao i do sada

U sklopu projekta pod nazivom “Jedno srce, jedna duša - od Vukovara do Dubrovnika” skupina hrvatskih branitelja treću godinu zaredom provodi hodnju od istoka do juga Hrvatske, a danas su posjetili Ministarstvo hrvatskih branitelja, gdje ih je primio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima.

Čestitao im je na još jednom pothvatu kojim pridonose promicanju vrijednosti iz Domovinskog rata, domoljublja i zajedništva, koje ih vode i na ovoj zahtjevnoj hodnji, te im zaželio da budu uspješni kao i do sada.

Projekt zajedno provode Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije i Udruga veterana 104. brigade ZNG Varaždin te Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma, a njihovi predstavnici Mario Dragalić, Nenad Kamenar i Tomislav Basa zahvalili su ministru Medvedu na pruženoj potpori u realizaciji projekta te su mu uručili majicu s oznakama udruga koje sudjeluju u projektu i partnerima.

Kako su istaknuli, uz Ministarstvo hrvatskih branitelja potporu u realizaciji projekta pružaju im i Ministarstvo obrane te Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Grad Varaždin, a podržavaju ih i hrvatski branitelji iz drugih udruga poput Udruge 156. brigade HV-a, koji su suorganizatori ovogodišnje hodnje i čiji su predstavnici predvođeni predsjednikom Stjepanom Kotarcem također dočekali hodače i njihovu pratnju ispred Ministarstva hrvatskih branitelja.

Treću po redu hodnju od istoka do juga Hrvatske započeli su na Dan državnosti, 30. svibnja, od Vukovarskog vodotornja, a završetak se očekuje nakon 33 dana hodnje, 1. srpnja na brdu Srđ kod Dubrovnika.

Tijekom trase duge više od 1.100 kilometara sudionici hodnje i njihova pratnja odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama iz Domovinskog rata kod brojnih spomen-obilježja na putu kojom prolaze pod motom “Da se ne zaboravi”.

MHB

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

U spomen na žrtve komunističkih zločina