Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....
Komemoracija na Ksajpi - da se ne zaboravi
13. srpnja 2024. godine u župnoj crkvi sv. Jelene u Šenkovcu, svetom misom zadušnicom počela je komemoracija nedužnim žrtvama ubijenim poslije drugog svjetskog rata na stratištu u blizini ciglane na Ksajpi.
Kaže, nemaju mu hrabrosti spomenuti ime pa je Abel Brčić sam istupio
Dok je na mojoj kapi bio hrvatski grb, na Katićevoj je još bila petokraka jugo oficira.
Na Petrovačkoj doli kod Vukovara otkrivena masovna grobnica s posmrtnim ostacima najmanje deset osoba
Obiteljima nestalih ministar Medved je poručio da se u procesu pronalaska nestalih osoba iz Domovinskog rata Hrvatska neće nikada umoriti, a počiniteljima zločina da će odgovarati za svoja zlodjela.
'COBRE' - otrov za neprijatelja, život za Domovinu
Kao priprema za moguće sukobe s JNA u cijeloj Hrvatskoj se ustrojavaju dragovoljačke postrojbe, pa tako i u Novom Zagrebu, a jedna od satnija bila je Samostalna satnija Novi Zagreb ''COBRE''.
Obilježena 35. obljetnica smrti vlč. Vilima Cecelje
Već tradicionalno su predstavnici braniteljske udruge "HOS – BELICA" - Klub branitelja Međimurske županije, sudjelovali na obilježavanju 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje.
Svijet misli da su Dubrovnik razarali Srbi.
A Crnogorci, umjesto da se pokriju ušima, opet odrađuju prljav posao za Beograd
Ako je u Hrvatskoj narod srpski – gdje je hrvatski narod?
Govor arhiepiskopa †Aleksandra na liturgiji za sv. Germogena
Svastika
Čudan povijesni put prastarog simbola
Jedinica koja je postavila temelj obrane Hrvatske: 'Hrabri ljudi priključili su se tog 28. lipnja'
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomenika hrvatskim braniteljima te svečanom akademijom, u Vinkovcima je u petak obilježena 33. obljetnica ustrojstva Specijalne jedinice policije Vinkovci "Krpelj".
MHB sufinancira „Memorijalnu biciklijadu“
Uz Dan međimurskih branitelja
Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Svim ponosnim pripadnicima čestitam 30. obljetnicu 1. hrvatskog gardijskog zdruga, uz poziv na zajedništvo koje nas je vodilo do pobjede uz vaš slogan - VIRIBUS UNITIS. Neka nas snaga zajedništva i nadalje povezuje i vodi!

U organizaciji Udruge ratnih veterana 1. hrvatskog gardijskog zdruga, čija je zadaća čuvanje uspomene na postrojbu i promicanje njezine tradicije i vrednota, tradicionalno se uoči Velikog tjedna obilježava obljetnica 1. hrvatskog gardijskog zdruga, ustrojenog prije 30 godina.

U povodu jubilarne obljetnice, pripadnicima Zdruga čestitku je uputio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved:

Poštovani pripadnici 1. hrvatskog gardijskog zdruga,
drage obitelji poginulih i umrlih pripadnika Zdruga,
dragi prijatelji,

čestitam vam 30. obljetnicu 1. hrvatskog gardijskog zdruga, najelitnije postrojbe Hrvatske vojske!

Zdrug je osmišljen kao specijalna vojna postrojba Oružanih snaga za obavljanje posebnih i najsloženijih borbenih zadaća u svim uvjetima s kopna, mora i zraka. Pokazali ste svoju snagu, izdržljivost i odlučnost i u ekstremno teškim uvjetima.

Časno i odgovorno, na ponos svih svojih pripadnika i cijele Hrvatske, svoje ste zadaće uspješno izvršavali tijekom Domovinskog rata, gdje ste dali golemi doprinos od prvog do zadnjeg dana.
U vašim redovima bili su hrabri pripadnici specijalnih postrojbi MORH-a i Glavnog stožera HV-a, Bojne Zrinski i Bojne Matija Vlačić, kao i 8. lakojurišne brigade Vojne policije, a tijekom Domovinskog rata kroz 1. hgz je prošlo oko 2100 pripadnika.

Predvođeni vašim zapovjednikom Miljenkom Filipovićem, koji je vodio Zdrug tijekom cijelog Domovinskog rata, dali ste značajan doprinos u oslobodilačkim operacijama Cincar, Zima '94, Bljesak, Skok 2, Ljeto '95, Oluja, Maestral i Južni potez...

Iako je u oslobodilačkoj operaciji Maestral poginuo dozapovjednik postrojbe Ante Šaškor, kojega se danas posebno prisjećamo, ranjen zapovjednik Zdruga te zapovjednici bojni, uspješno ste obavili sve zadaće. Tako to rade specijalci!

I nakon Domovinskog rata nastavili ste sa specijalističkim obukama i doveli postrojbu na NATO-ove standarde. I danas vašu ulogu i zasluge s ponosom promiču pripadnici HV-a u čijim redovima su sljednici ove elitne postrojbe nastale u najtežem radzoblju naše novije povijesti.

Obilježavajući ovu jubilarnu obljetnicu, s tugom i ponosom prisjećamo se 75 pripadnika Zdruga i postrojbi iz kojih je ustrojen, koji su položili svoj život za našu slobodu i neovisnost. Njima i njihovim obiteljima vječno smo zahvalni na njihovoj žrtvi za Domovinu. Hvala im i slava!

Svim ponosnim pripadnicima još jednom čestitam 30. obljetnicu 1. hrvatskog gardijskog zdruga, uz poziv na zajedništvo koje nas je vodilo do pobjede uz vaš slogan - VIRIBUS UNITIS. Neka nas snaga zajedništva i nadalje povezuje i vodi!

MHB

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Udruga SP DR dodijelila medalju ministru Medvedu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika