Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....
Sportska nadmetanja branitelja - inženjeraca
Značajno

Sportska nadmetanja branitelja - inženjeraca

Prema Godišnjem planu rada UVIBDR, u subotu 15. lipnja su se na prostoru objekta HVIDR-a uz rijeku Dravu u Kuršancu okupili branitelji iz 34. inženjerijske bojne sa  svojim obiteljima. Organizirale su se i provele rekreativne utakmice u odbojci, pikadu i kartanju bele.

Cilj nije bila pobjeda, već sudjelovanje, opuštanje i druženje, a pojedinci su imali pravu priliku iskazati svoje druge sposobnosti, te su unatoč dobi, svojim vlastitim primjerom pokazali zavidnu kondiciju. Bavljenje sportom i fizička aktivnost su uvijek dobrodošle, obzirom da unapređuju zdravlje i zdravi stil života držeći se dobre stare izreke „U zdravom tijelu, zdrav duh“.

Ovakvim druženjima sprječava se socijalna i društvena isključivost hrvatskih branitelja, a sportske igre i tjelesne aktivnosti doprinose doživljaju pozitivnog zadovoljstva životom i njihovim funkcionalnim sposobnostima.

Ova amaterska nadmetanja u sportskim disciplinama rezultirala su dobivanjem prijelaznih pehara.

Vremenski uvjeti su bili idealni što je svima omogućilo uživanje u prelijepom okruženju rijeke Drave i idealnim uvjetima za takmičenje.

Za krepki obrok na žlicu pobrinuli su se provjereni „kuhari“ Strahija Stjepan,  Anrašec Vlado i Halić Darko, a klipići, razni kolači i druge delicije i napici su bili iz kućne radinosti obitelji.

Nakon ovog događaja svi su bili biti ispunjeni energijom i odnijeli kući divna sjećanja.

Svim članovima uručene su nove polo majice sa obilježjima uduge veterana 34. inženjerijske bojne.

DR

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika