Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....

Ako je u Hrvatskoj narod srpski – gdje je hrvatski narod?

Zašto Republika Hrvatska ne priznaje Hrvatsku pravoslavnu crkvu, to više što je činjenica da Srpska pravoslavna crkva ne priznaje postojanje Republike Hrvatske?  Odgovor se može naći u govoru arhiepiskopa †Aleksandra na liturgiji za sv. Germogena dne 30 lipnja, 2024, stoga govor prenosimo u cijelosti:

Svastika – čudan povijesni put prastarog simbola

Tko su udbaši iz Lištice i Ljubuškog

Fra Mario Knezović je uradio intervju s udovicom pokojnog Miljenka Hrkaća, Ivom Hrkać ,sada Vukoja, nevino ubijenog Hrvata iz MZ Brig (bivši dio MZ Mokro) kod Širokog Brijega zbog optužbe da je podmetnuo eksploziv u kino u Beogradu, kada je smrtno stradala jedna osoba, dok ih je po izjavama tadašnje Službe državne sigurnosti bivše SFRJ ranjeno 88 od kojih je jedna ženska osoba ostala bez nogu.

Hrvati su ga spašavali, a sad je dio Beograda

Zemun je nekada vio najistočniji grad Hrvatske, dok je danas dio Beograda, općina koja zauzima površinu od oko 15 tisuća hektara. Ovaj grad je kroz povijest doživljavao ogromne promjene, nekada je 70% stanovništva bilo hrvatske nacionalnosti, dok ih se sada tamo može pronaći svega nekoliko tisuća.

Mislite da je 'Hej Slaveni' bila himna Jugoslavije? Varate se...

Započet ću s pitanjem na koje vjerojatno nitko od mlađih čitatelja, ali bih se usudio reći ni većina onih starijih, neće znati odgovor. Dakle, pitanje glasi: kako se zvala službena himna socijalističke Jugoslavije, npr. 1955., 1965, 1975. ili 1985? Ako ste odgovorili “Hej Slaveni”, pali ste na ispitu iz jugoslavenstva.

Užasne slike žrtava partizanskih ubojica

Na lokaciji Košnice blizu Celja slovenski arheolozi napravili su ekshumaciju žrtava još jedne od mnogobrojnih masovnih grobišta nastalih na slovenskom teritoriju u vrijeme poraća a čiji su egzekutori Titovi partizani.

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika