Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....

Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita i upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.

U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2023./2024.

Pravni aspekti braniteljskih udruga i zadruga za laike

Branitelji imaju na raspolaganju razne oblike udruživanja, nužne za iskorištavanje raznih državnih poticaja i poticaja iz EU fondova. Dva česta oblika udruživanja u pravne osobe su udruga i zadruga, no onima bez dostatnoga pravnog obrazovanja to je ponekad previše složeno i gotovo nemoguće bez pravne pomoći, stoga je cilj ovog teksta na razumljiv način donijeti osnove, to jest temelj za razumijevanje samoga postupka koji braniteljima može biti poticaj na daljnje organiziranje u udruge i zadruge. 

Liste prvenstva za dodjelu stambenog kredita i liste prvenstva za dodjelu financijske potpore za 2024. godinu

Sukladno odredbi članka 5. st. 1. i članka 7. st. 2. Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, te hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca iz Domovinskog rata (NN 57/18. i 147/20.) objavljujemo potvrđenu listu prvenstva za dodjelu stambenog kredita za 2024. godinu i potvrđenu listu prvenstva za dodjelu financijske potpore za 2024. godinu.

Župan međimurski daje poklon bon hrvatskim braniteljima

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja Međimurske županije.

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji osnovana na prijedlog Vlade RH Zakonom o Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (NN 79/06) u svrhu poboljšanja socijalnog statusa hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika