Još smo budni i prisutni, Domovino naša ....

Tragična priča Nade Kušnjer Glavaš

Nada Kušnjer Glavaš jedna je od nekoliko braniteljica Vukovara koje su pokopane na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

In memoriam

Vlado Vadlja, ratnik i humanitarac
Nekoliko dana prije 32. obljetnice oslobođenja Međimurja od JNA, umro je Vlado Vadlja, jedan od sudionika tog događaja, dragovoljac Domovinskog rata koji se borio na pakračkoj bojišnici, šibenskom ratištu i bio sudionikom humanitarnog konvoja Bijeli put za Novu bilu i Bosnu srebrenu.

Umro je Milan Turkalj, heroj iz srpskog koncentracijskog logora

Nakon zarobljavanja, Milan Turkalj deportiran je u logor Stajićevo, gdje je sustavno premlaćivan. Nakon što je braneći ranjenog suborca udario logorskog čuvara, svjedoci će ispričati kako su i oni i čuvari ostali u šoku, a onda su se njih petorica bacili na Milana koji se doslovno tukao s njima vičući "Živjela Hrvatska, nećete nas uništiti, još će se pjevati Lijepa naša!"

Smijali su mu se klinci koji nisu omirisali barut

Te 2015. godine u svibnju, vijest o smrti stožernog narednika i velikog Tigra Stevice Pavlinija –  braniteljski svijet zavila je u crno. Za njih je njihov pokojni suborac bio Lala, a za ostatak Hrvatske, potpuno nepoznat imenom i prezimenom.

Za ovo je ’91. trebalo imati ‘petlju’

Na današnji dan 1991. godine, na Vojnom sudu u Zagrebu počelo suđenje vojniku JNA Ivanu Medvedoviću koji je optužen da je “iznosio neistinite tvrdnje” o tome kako jedinica JNA u kojoj je bio i on “priprema klanje i ubijanje pripadnika MUP-a Republike Hrvatske u okolici Vrhovina i Plitvica” te da “JNA ima razrađen plan napada na pripadnike MUP-a i narod”.

Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

Čestitka ministra Medveda Gromovima

Nova pretraga za nestalima iz DR blizini Vukovara

Obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Uskrsna čestitka ministra Tome Medveda

Ministar Medved čestitao 1. hrvatskom gardijskom zdrugu

Na Petrovačkoj doli nova masovna grobnica

Hodnja od Vukovara do Dubrovnika